С решението си окръжните магистрати са признали за установено, че ответникът

...
С решението си окръжните магистрати са признали за установено, че ответникът
Коментари Харесай

Фараона от Кнежа бе осъден за чалга версията на Моя страна, моя България

С решението си окръжните магистрати са признали за открито, че ответникът е нарушил авторското право на Емил Димитров - наследник, изразяващо се в неразрешено потребление, посредством основаване на преправка на песента " Моя страна, моя България ", изпълнена и обществено публикувана посредством видеозапис под името " Моя страна, моя Германия ".

Извършителят е наказан да прекрати непозволеното осъществяване и разпространяване на преработката на песента, да заплати на Емил Димитров - наследник сумата от 4000 лв., като обезщетение за породените му неимуществени вреди и сумата от 1000 лв. за обезщетение за имуществени вреди.

Съдът е постановил също по този начин диспозитивът на решението да бъде разгласен за сметка на наказаното лице, посредством публикуването му във вестниците " Труд " и " 24 часа ", както и съобщаването му в ефира на Нова телевизия.

Решението не е влезнало в действие. То предстои на обжалване пред Великотърновския апелативен съд в двуседмичен период от връчването му на страните.

Случаят стана известен през август предходната година, когато бе публикувана версия на песента, изпълнена от Кристофър Галовски от Кнежа. По делото се състояха две съвещания. Пред публицисти преди второто съвещание през март Фараона сподели, че първичната му концепция за основаване на неговата версия на песента е била " доброжелателна ", обвързвана с живота на българските емигранти, който не е лек. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР